22. jaan 2012

Rallye Monte-Carlo V päev


Rallye Monte-Carlo viies võistluspäev SS18, kokku 5,16km

Sebastien Loeb – Daniel Elena ei võitnud laupäeval küll ühtegi kiiruskatset, kuid sellest hoolimata on nende edu konkurentide ees enne viimast võistluspäeva mäekõrgune.
Citroeni sõitjaid lahutab kuuendast Monte-Carlo võidust vaid powerstage.
“Meil on üks lühike kiiruskatse veel läbida, kuid siiani on kõik olnud ok ning sellise atmosfääriga kiiruskatsetel on lausa fantastiline sõita,“ sõnas Loeb ralliraadiole.
Enne viimast kiiruskatset teisel kohal olev Mini piloot Dani Sordo kaotab valitsevale maailmameistrile 2.41,6.
Enamus Monte võistluspäevadest teise ja kolmanda koha eest heidelnud duo Dani Sordo (Mini WRC) ja Petter Solberg (Ford Fiesta WRC) jätkasid heitlust ka laupäeval.
Enne eelviimase võistluspäeva kiiruskatseid juhtis Mini piloot norralase ees rohkem kui minutiga.
Petter Solberg võitis laupäeval kavast olnud neljast kiiruskatsest kolm ning vähendas Sordoga vahe 19,1 sekundi peale, kuid kuna pühapäeval sõidetakse vaid 5,16 kilomeetri pikkune powerstage, siis jääb ilmselt kilomeetreid väheks , et see vahe tagasi sõita.
Dani Sordo sõnas peale võistluspäeva ralliraadiole : “Petter võitles kõvasti, kuid ma arvan, et meie püüdmiseks on vahe liiga suur. Meie jaoks on väga oluline lõpetada teisena, sest siis me saame tõestada, et Prodrive ja Mini teevad väga head tööd.“
“Kõik on hästi ja ma naudin seda rallit. Olla tagasi tehasemeeskonnas on suurepärane ning meeskond on teinud mulle olemise väga koduseks,” sõnas Petter Solberg.
Reedesel võistluspäeval end poodiumiheitlusesse tagasi võidelnud Mikko Hirvonen võitis küll laupäeval sõidetud esimese kiiruskatse, kuid järgneval tehtud sõiduviga kustutas need lootused taas.
Viiendana lõpetas võistluspäeva noor vene piloot Jevgeny Novikov, kes eksis küll esimesel katsete ringil rehvivalikuga, kuid hoolimata sellest on ta Monte teedel vormistamas karjääri parimat resultaati.
Eelviimasel võistluspäeval roolivõimu ja side probleemidega heidelnud prantslasest vanameister Francois Delecour hoiab ennee viimast kiiruskatset kuuendat positsiooni.
Seitsmendal positsioonil jätkab Monte-Carlo rallil Mini tehasemeeskonna teist võistlusmasinat ohjav Pierre Campana. Prantslane sõnas eelviimase päeva finišis, et on väga õnnelik ning oma sõiduga väga rahul.
M-Sport Ford WRT värve esindavad Ott Tänak ja Kuldar Sikk hoiavad enne viimast kiiruskatset kaheksandat positsiooni. Eestlased alustasid laupäevast võistluspäeva heas tempos ning said avakatselt kirja viienda resultaadi. Järgneval kolmel katsel aga olid katseajad 11.,9. ja 13. ning kuigi Tänak sõnas, et katsed olid kohati libedad ning ta ei soovinud riskida, siis viimase kiiruskatse finišis kõlanud lause, „mulle ei meeldi lihtsalt katseid läbi sõita,“ vihjas ilmselgelt sellele, et meeskond oli andnud peale avakatse resultaati käsu rahulikumalt võtta ning võistlusmasin kindlalt finišisse tuua.
Monte-Carlo ralli viimase võistluspäeva ainus tõeline heitlus lisaks powerstage poodiumi kohtadele saab olema positsioonidele üheksa ja kümme. Enne viimast kiiruskatset lahutab Martin Prokop´it (Ford Fiesta WRC) ja Armindo Araujo´t (Mini WRC) vaid 2,9 sekundit.

Laupäevaste kiiruskatsete järel S-WRC liidrikohta hoidnud ja Protoni MM-ralli debüüdil suurepärast tempot hoidnud rootslane P-G Andersson võistluspäeva eelviimasel kiiruskatsel sunnitud katkestama. Põhjuseks masinast lekkinud kütus ning selle tagajärjel tekkinud väikene tulekahju.
S-WRC arvestuse liidrikohale kerkis selles masinaklassis ainsana jätkav Craig Breen (Ford Fiesta S2000).


Ott Tänak – Kuldar Sikk hoiavad Monte-Carlo ralli viimase kiiruskatse eel kaheksandat positsiooni
Foto: A.Guygrand / rallye-sport.fr

Katsevõite 4.võistluspäeval:

3 (SS15,16,17) – Petter Solberg Ford Fiesta RS WRC
1 (SS14) – Mikko Hirvonen Citroen DS3 WRC


Rallye Monte-Carlo järjestus peale SS17:

1. Sébastien Loeb Citroën DS3 WRC 03:31:25,2
2.Dani Sordo Mini John Cooper Works WRC +02:41,6
3.Petter Solberg Ford Fiesta RS WRC +03:00,7
4.Mikko Hirvonen Citroën DS3 WRC +04:05,6
5.Jevgeni Novikov Ford Fiesta RS WRC +06:00,8
6.Francois Delecour Ford Fiesta RS WRC +6:55,7
7.Pierre Campana Mini John Cooper WRC +08:21,3
8.Ott Tänak Ford Fiesta RS WRC +10:27,2
9.Martin Prokop Ford Fiesta RS WRC +16:06,3
10.Armindo Araujo Mini John Cooper Works WRC +16:09,2

Rallye Monte Carlo viienda võistluspäeva kiiruskatsed SS18, kokku 5,16km

Pühapäev 22.01

SS18 Ste Agnés - Col de la Madone (Powerstage) 5,16km 11:11

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar