22. juuni 2012

Brother Rally New Zealand I päev - Lõpp

Uus-Meremaa ralli esimese päeva esimene pool on läbi ning eestlaste jaoks lõppes päev kesiselt. Ott Tänak ütles esimese katse lõpus, et ei võta riske ning võtab rahulikumalt. Katse võitis soomlane Jari-Matti Latvala, kes läks kaasmaalase M. Hirvoneni ees juhtima 2.8 sekundiga ning maailmameistri S. Loebi ees 3.5 sekundiga. Neljandaks tuli belglane T. Neuville, kaotates 8.4 sekundit ning viiendaks O. Tänak, 10.3 sekundit kaotust. Dani Sordol olevat käigukastiga probleeme. Esimene katse ei lõppenud aga kõigile hästi, näiteks Y. Al-Rajhi, kes olevat raja kõrvale seisma jäänud tehniliste probleemide tõttu. Ta sai uuesti liikuma kuid esimesel katsel saadi juba 5 minutit kaotust.
Katsed 2 - 6 olid Latvalale maksvad, sest tema stardipositsioon ei võimaldanud sama kiirust, mis esimestel meestel, ning ta sai hulga kaotust, mis samuti tähendas esimese koha ära andmist. Seitsmes katse oli Latvalale aga kurva lõpuga, kuna kurvist lõigates tõmbus auto kurvi sisse ning jäi sees olevasse aeda kinni. Tema välja saamisele kulus 3 minutit, mis kukutas soomlase 3. kohalt 9. kohale.
Kaheksanda katse lõpus, ehk esimese päeva poole lõpp, andis rallile uue liidri, kelleks oli prantslane S. Loeb, kes edastas tiimikaaslast katsel 8. sekundiga. Katse lõpus oli Neuville vihane, kuna jäi Nobre taha kinni. Samuti olevat lõpus olnud Tänakul väike moment, aga õnneks midagi ei juhtunud. Selline moment oli ka SS7 lõpus. SS8 lõppu jõudis ka Hayden Paddon, aga kes kahjuks sinna lõppu käigukastiprobleemidega ka jäi.

TOP 8 poole päeva lõpus:

Koht Nimi Kaotust liidrile
1 Sebastien Loeb - interval -
2 Mikko Hirvonen +4.0
3 Evgenyi Novikov +1:31.0
4 Petter Solberg +1:39.3
5 Ott Tänak +1:47.0
6 Thierry Neuville +2:18.0
7 Dani Sordo +2:34.3
8 Armindo Araujo +4:36.9


II päeva katsed, 9 - 15, hakkavad 00:28 eesti aja järgi, lõpevad 06:41.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar