1. okt 2011

Rally de France Alsace - II päev

 
Rally de France Alsace teine võistluspäev SS9-17, 148,38km

Prantsusmaa ralli avakatse võitis küll prantslaste ebajumal Sebastien Loeb, kuid juba järgneval katsel lõpetas Citroen DS3 WRC koostöö piloodiga ning teist rallit järjest avapäeval katkestamine oli tõsiasi. Vähe sellest, et seitsmekordne maailmameister jäi avapäeval teeäärde , ei stardi ta ka järgnevatele võistluspäevadele, sest Citroen Total WRT meeskond otsustas Loebi juhitud Citroen DS3 WRC masina saata tehasesse kontrolli, et leida katkestamise põhjustanud viga ning vältida sama vea kordumist Kataloonia rallil.
Ralli avapäeva järel juhib Prantsusmaa rallit mõneti üllatuslikult Dani Sordo. Mini tehasesõitja sõitis terve võistluspäeva tõusvas tempos ning kerkis võistluse liidriks viimase kiiruskatsega.
Teisena lõpetas parima Citroen piloodina Petter Solberg. Petter kaotab ennem teist võistluspäeva hispaanlasele vaid ühe sekundiga. Norralane sõnas, et proovib Prantsusmaa teedel vältida samu sõiduvigu, mis ta tegi Saksamaal, et vältida purunenud rehve. Avapäeval õnnestus see plaan 100%.
Esimese võistluspäeva enim katsevõite võitnud piloot oli Sebastien Ogier. Citroen Total WRT piloot stardib teisele võistluspäevale põhikonkurentide seljataga, mis tähendab, et Ogieri plaan on vältida sõiduvigu ning sättida oma sõidutempo vastavalt eespool toimuvale, et tagada nii endale kui ka meeskonnale maksimumpunktid. Küll aga peab Ogier olema ettevaatlik, sest ka tema võistlusmasinal kahtlustati peale avapäeva tehnilise rikke võimalust.
Esikolmikut lahutab peale avapäeva vaid 2,8 sekundit.
Neljandana ületas finišijoone teine Mini tehasesõitja Kris Meeke, kes sõitis sarnaselt meeskonnakaaslasele tõusvas tempos, ainsa erinevusega, et kui Sordo tegi võistluspäeva viimasel katsel päeva parima soorituse, siis britt just vastupidi.
Viienda ja kuuenda koha eest heitlevad Fordi piloodid Latvala, Hirvonen, kelle võistluspäev sai sama tumedad toonid nagu nende selle ralli Fiesta WRC värv päeva kolmandal kiiruskatsel. Algatuseks Hirvonen sõitis teelt välja, kuid sai jätkata. Mõni minut hiljem sõitis teelt välja ka Latvala, kuid tema jätkemiseks oli vaja publiku abi, sest Fiesta WRC jäi rajaäärde kinni.
Kohtadele seitse kuni üheksa jätkavad teisel võistluspäeval heitlust kolmik Armindo Araujo (Mini WRC), Mads Østberg (Ford Fiesta WRC), Dennis Kuipers (Ford Fiesta WRC).
Viimasel punktikohal lõpetas Stobart meeskonna piloot Henning Solberg, kelle võistluspäeva oleks peaaegu lõppenud kolmanda kiiruskatse stardis, kuid õnneks sai norralane siiski jätkata.

Kui Sebastien Loebi katkestamine oli kõigi jaoks suureks üllatuseks, siis päeva veidrama katkestamise eest hoolitses Kimi Räikkonen. Vormel 1 eksmaailmameister katkestas kolmanda katse stardi eel.
Soomlane soojendas ennem kiiruskatse algust Citroen DS3 rehve, kuid kogemata põrkas kokku Henning Solbergi masinaga ning oli tänu sellele otsasõidule sunnitud katkestama. Sarnaselt Loebile ei stardi ka Kimi Räikkonen kahele järgnevale võistluspäevale.

S-WRC klassis jätkus heitlus tiitlile ning kohe avakatselt tuli Eesti rallifännidele head uudised, et MM Motrospordi värvides sõitvad Ott Tänak – Kuldar Sikk võitsid kiiruskatse. Järgmisel kiiruskatsel purunes katse lõpuosas Ford Fiesta parem esirehv, kuid õnneks oli ajakadu väike. Kolmanda kiiruskatse keskel aga purunes Tänaku põhikonkurendi Juho Hännise poolt juhitud Skoda Fabia S2000 võistlusmasinal rehv ning jätkamiseks pidid sõitjad selle ära vahetama. Tänak võitis avapäeval sõidetud kaheksast kiiruskatsest viis ning juhib ennem teist võistluspäeva lähimate jälitajate ees rohkem kui minutiga. Hänninen lõpetas avapäeva neljandana, kaotust Tänakule 2.24,5.
Ott sõnas wrc.com-ile, et tunneb ennast Prantsusmaa teedel oluliselt kindlamana, kui Saksamaal ning hakkab katse katselt aina rohkem aru saama, kuid võistlusmasin asfaldil käitub.

Kui S-WRC klassis võisid Eesti rallifännid rõõmustada, siis hoopis teissugune seis peale avapäeva on WRC Academy klassis.
Klassi üldliidrid Egon Kaur- Erik Lepikson startisid võistlusele teadmisega, et peavad jälgima põhikonkurendi Craig Breeni tegemisi ning üritama vältida sõiduvigu ja püsima heas sõidutempos.
Kahjuks ei läinud avapäeval kõik nagu plaanitud ning kolmandal katsel toimunud väljasõidu tõttu Egon ja Erik katkestasid.
Egon sõnas peale katkestamist, et katsel sõites tundus nagu keegi vehkis kätega rajaääres andes märku ees ootava ohu eest ning selle tulemusena hajus hetkeks tähelepanu ning järgnes väljasõit.
WRC Academy klassi juhib peale avapäeva Craig Breen, kes lisaks liidripositsioonile võitis kuus kiiruskatset, mis tähendab klassiarvestuses kuute MM-punkti.
Egon ja Erik on peale avapäeva WRC Academy kolmeteistkümnendad, edestades koduseid konkurente Miko-Ove Niinemäe ja Mait Laidvee koha võrra. Sarnaselt Playboy Estonia Rally Team sõitjatele jäid ka Niinemäe – Laidvee teeäärde just kolmandal kiiruskatsel.


Suurüllatusena lõpetas Prantsusmaa ralli avapäeva liidrina Mini WRC-l sõitev Dani Sordo
Foto: www.wrc.com

Katsevõite 1.võistluspäeval:

3 (SS2,3,5 ) – Sebastien Ogier Citroen DS3 WRC
2 (SS6,8 ) - Dani Sordo Mini John Cooper Works WRC
2 (SS6,7) – Petter Solberg Citroen DS3 WRC
1 (SS1 ) – Sebastien Loeb Citroen DS3 WRC
1 (SS4) – Jari-Matti Latvala Ford Fiesta RS WRC

Rally de France Alsace järjestus peale SS8:

1.Dani Sordo Mini John Cooper Works WRC 01:23:02,1
2.Petter Solberg Citroën DS3 WRC +00:01,0
3.Sebastien Ogier Citroën DS3 WRC +00:02,8
4.Kris Meeke Mini John Cooper Works WRC +00:54,5
5.Jari-Matti Latvala Ford Fiesta RS WRC +01:14,7
6.Mikko Hirvonen Ford Fiesta RS WRC +01:20,6
7.Armindo Araujo Mini John Cooper Works WRC +02:23,1
8.Mads Østberg Ford Fiesta RS WRC +02:36,8
9. Dennis Kuipers Ford Fiesta RS WRC +02:46,8
10.Henning Solberg Ford Fiesta RS WRC +03:18,0

12.Ott Tänak Ford Fiesta S2000 +04:03,6 (S-WRC 1.koht)
55. Egon Kaur Ford Fiesta R2 +40:35,9 (WRC Academy 13.koht)
56. Miko-Ove Niinemäe Ford Fiesta R2 +40:39,8 (WRC Academy 14.koht)

Rally de France Alsace teise võistluspäeva kiiruskatsed SS9-SS17, kokku 148,39km

SS9 Hohlandsbourg 1 9,87km 09:23
SS10 Firstplan 1 16,50km 09:41
SS11 Vallée de Munster 1 22,26km 10:10
SS12 Grand Ballon 1 24,02km 11:33
SS13 Hohlandsbourg 2 9,87km 14:02
SS14 Firstplan 2 16,50km 14:20
SS15 Vallée de Munster 2 22,26km 14:49
SS16 Grand Ballon 2 24,02km 16:12
SS17 Mulhouse 3,09km 17:56 


Kirjutas: Strike, rallifoorum.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar